J5UTM DXpedíció


4870.jpg=


2006 Március végén elfogadtuk HA3AUI/J5UAP Péter meghívását Senegálba és Bissau Guineába. Mivel esély volt, hogy sikerül J5 hívójelet szerezni. Május 9 én esti órákban neki indultam az XYL-el. Az első állomás Milánó volt Itt óriási rohanás de mi már 2005-röl ismertük az útvonalat félóra volt a csatlakozásig. Ami nekünk sikerült is de valahogy a csomagoknak antennának nem. Ami persze Dakarba derült ki, hogy az Milánóba maradt. Péter Dakarba várt minket.


4861.jpg=


A következő állomás Ziguichor egy óra repülőút a 8 óra várakozás után. Ziguichor-ba átültünk a Péter terepjáró autójába és újabb 60 Km es út várt ránk. Persze mondanom se kell, hogy ez szinte mind aszfaltnélküli úton. Na és persze csomagok nélkül. Május 10 én érkeztünk Cap Skiring a szálláshelyre.


4862.jpg=


Itt feltelepítettük a rádiós állomásomat, ami kicsit hiányos volt. Mivel az Antenna az Milánóba a szállítószalagon reménytelenül körbejárt. De egy 40M-es dipólantennával elkezdtem a forgalmazást, mint 6W/HA7TM.


4863.jpg=


Közben a Péter folyamatosan telefonált az adóengedélyem ügyébe. De sajnos mindig közbe jött valami. Egyszer az ügyintéző felesége szült majd meghalt valakije vagy nem ért rá. Majd 16-án végre kiderült, hogy megvan a J5UTM. Rögtön nagy lelkesedés és irány J5 körzet, ami csak 16 km volt. Egy IC-706 és egy mobil antenna a terepjáró tetején, és dőlt a fél világ óriási pile-up volt.


4864.jpg=


Közben megérkeztek a csomagjaink is sikeresen feltelepítettük a 4 sávos Dunax Gp antennát egy kenyérfa tetejére. Sajnos csak 3500 QSO sikerült, mert lejárt az időnk így csak 3 napot tudtam rádiózni J5 böl. Igaz Senegálbol 5500 QSO lett.


4865.jpg=


Sajnos a Gambiai kirándulás elmaradt. Május 19 én délbe visszaindultunk Budapestre. A J5UTM hívójel 5 évre érvényes van rá esély egy újabb expedícióra.


4866.jpg=


73 es Dx Tibi HA7TM, HG7T, J5UTM


Belépés

azaz:

(ide a fenti képen látható ellenőrző számot kell beírni, belépéskor is és regisztrációkor is)

Új regisztráció
WEB oldal is

Név:
Jelszó:

HA7TM
Admin (HA5NG)
Szerkezeti felépítés (megtekintés, módositás)
Szerkezeti felépítés (vázlat)
Üzenet módosító (megtekintő) gombok
Tagok

ellenörzőszám