Az elmúlt időszak legfontosabb változásai
Az alábbiakban röviden összefoglalom a legfontosabb változásokat a máshol megtalálható anyagokhoz képest).
 • A szerkezeti adatok változtatásánál bármely létező elemet (akár egy komplett oldalt is) beépithetünk bármely bővíthető elembe (létező elem hozzáadása)

 • A további fontosabb változások az üzenetszerkesztéseket érintik. Először is bármely üzenetbe beszúrhatjuk egy másik üzenet (amely akár bevezető üzenet is lehet) teljes tartalmát (vagyis az üzenet törzsét). Megadási módja: ;beszurszoveg;azonosito;

 • Az előzőhöz hasonlóan nem csak az üzenet tartalma, hanem fejlécének, ill. megnevezésének tartalma is beszúrható. Megadási módja: ;beszurfejlec;azonosito;, ill. ;beszurmegnev;azonosito;

 • Lehetőség van arra is, hogy az üzenet egy része fölé víve az egeret, a kijelölt rész részletes magyarázata is megjelenjen. Megadási módja: ;kifejtszoveg;azonosító;háttérszin; Ha nem adunk meg háttérszint (értsd: a helyét üresen hagyod, de a pontosvesszőket kitesszük), akkor automatikusan a yellow (sárga) háttér jelenik meg a magyarázó szöveg háttereként. A magyarázat mindig egy önálló (bevezető) üzenet tartalmi része!

 • Beépített linkeket is be tudunk illeszteni: a rendszer főoldalára a ;rfooldal;linkszöveg;, egy adott tag főoldalára a ;tfooldal;tagazonosító;linkszöveg;, míg az adott oldal tulajdonosának főoldalára a ;otfooldal;linkszöveg; utasításokkal tudunk hivatkozni.

 • Ha az előző utasításokban a "fooldal" szövegrészt "osszoldal"-ra cseréljük (rosszoldal, tosszoldal, otosszoldal), akkor nem egyetlen linket, hanem egymás alatti linkek sorozatát kapjuk meg.

 • Nemcsak egy adott elem (mint üzenet, vagy bevezető üzenet) tartalmát szúrhatjuk be, hanem egy egyedi azonosítóval ellátott komplett elemet is! Ehhez a ;beszurelem;azonosító;, vagy a ;beszurelemmeret;azonosító;százalék; utasításokat kell használnunk. A két utasítás közötti különbség, hogy a második esetben a beszúrt elem a százalékkal megadott méretben (már amit lehet, igyekszik mind a betük, mind a képek méretét csökkenteni, ill. növelni, de pl. egy animált gif méretét nem tudja sem csökkenteni, sem növelni) jelenik meg. Az adott elem akár egy komplett oldal is lehet, de ilyenkor mindig az "oldal hasábot" jeleníti meg :-(.

 • Felsorolások: Egy felsorolást a ;fk;, ill. ;fks; utasításokkal indíthatunk. Az első egy sima, míg a második egy számozott felsorolást indít. Egy felsorolás elemet a ;f; bevezető utasítással indíthatunk, melyet az adott felsorolás elem tartalmi része követ. Ha nem előzte meg ;fk; vagy ;fks; utasítás, úgy automatikusan indít egy ;fk; utasítást (vagyis normál esetben elég csak az ;f; utasítás(oka)t használni)! A felsorolás végét mindig ;fv; utasítással lehet lezárni, amit azonban csak akkor kell használni, ha írni szeretnénk a felsoroláson kívüli területre is! Egy ;fk;, vagy ;fks; utasítás automatikusan generál egy ;fv; utasítást (amennyiben lezáratlan felsorolást talált). Ebből az is következik, hogy felsorolásokat nem lehet egymásba ágyazni, ill. ha mégis ezt akarjuk, akkor a beágyazott felsorolást egy külön üzenetbe (bevezető üzenetbe) kell elhelyezni, majd a ;beszur; utasítások (ld. fentebb) valamelyikét kell használni!

 • A táblázatok kezelése logikailag a felsorolásokéhoz hasonlít a kezdő és lezáró utasítások tekintetében, de itt nagyobb a variációk lehetősége. A lényeg, hogy itt is mindig csak azt kell megadni, amit feltétlenül szükséges, ill. hogy az egymásba ágyazáshoz mindig egy megfelelő ;beszur; elemre van szükség. A későbbiekben mindegyikre fogok megfelelő példákat felhozni. Plusz elemként lép be két táblázaton kívüli, de azokra hatással lévő utasítás: az egyik a ;tek;, a másik a ;tes; utasítás. Az első az összes táblázat oszlop elem tartalmát középre, míg a második szélre igazítja (ez az alapértelmezés), viszont egyiknek sincs hatása a beszúrt elemekre (ilyenkor ott kell kiadni a megfelelő utasítást). A táblázatkezelő utasítások a következők: ;tk;: keret és margó nélküli táblázat indítása (kezdete) (ez az alapértelmezés), ;tkm;: keret nélküli, margóval ellátott táblázat indítása (kezdete), ;tkk;: kerettel ellátott margó nélküli táblázat indítása (kezdete), ;tkkm;: kerettel és margóval ellátott táblázat indítása (kezdete), ;sk;: új sor kezdete, ;ok;: új oszlop kezdete (középre igazítással), ;oka;: új oszlop kezdete alulra igazítással, ;okf;: új oszlop kezdete felülre igazítással, ;tv;: táblázat vége.

 • Mind egy felsorolás elem, mind egy oszlop tartalmazhat beszúrásként akár egy komlett (rendszeren belüli) WEB oldalt is!

 • Táblázatoknál, ill. felsorolásoknál (az áttekinthetőség miatt) sok üres sor képződhet. Ezeket az ;nlnemkell; (nl=new line, azaz új sor nem kell) utasítással szűrhetjük ki. Lezárása: ;nlkell; (new line, azaz új sor kell).
A különböző típusú táblázatok közötti különbségeket pl. itt tudjátok megnézni (csak a tk utasításban különböznek).
Belépés

azaz:

(ide a fenti képen látható ellenőrző számot kell beírni, belépéskor is és regisztrációkor is)

Új regisztráció
WEB oldal is

Név:
Jelszó:

Admin (HA5NG)
Szerkezeti felépítés (megtekintés, módositás)
Szerkezeti felépítés (vázlat)
Üzenet módosító (megtekintő) gombok
Tagok
Központi üzenet
Ez a rész írja le, hogy miért is létezik ez a honlap, illetve hogy ez az oldal konkrétan miről szól. Adott esetben persze el is lehet hagyni, pl. a főoldaladról (vagy valamelyik másikról) nyitottad meg ezt az oldalt, és a nyitó oldalon már leírtad, hogy itt lehet beszélgetni mondjuk a kék bálnák megmentéséről. Ekkor sem a központi üzenetnek, sem a naplónak nincs jelentősége, oldalad középső része kizárólag a kék bálnák megmentéséről nyitott témát (hozzászólások halmazát) tartalmazhatja. Nyilvánvaló, hogy mindig a konkrét helyzet dönti el, hogy mi szükséges és mi nem, de általánosan elmondható, hogy minden oldalnak létezik egy központi üzenete (témája) :-).

A központi üzenetben célszerű egy vagy több képet is elhelyezni (ez nyilván az üzenet hosszától, valamint témájától is függ).
Bevezető üzenet a naplódhoz
Itt írhatod le, hogy miről is szól valójában ez a napló. Valószínűleg kapcsolódik a központi üzenethez, de ez mégis egy önálló ágat képvisel. Amennyiben nincs szükséged egy ilyen további bevezetőre (felvezetésre), akkor egyszerűen töröld ki ezt az üzenetet (hozzászólást), ha pedig igen, akkor töltsd ki annak megfelelően :-)!
Bevezető üzenet a vendégkönyvedhez
Itt írhatod le, hogy miért is nyitottad ezt a vendégkönyvet. Az embereket sokszor bíztatni kell az írásra, itt megteheted ezt: bíztasd őket, hogy bátran mondják el véleményüket erről az oldalról, legfőképp pedig a központi üzenetedről (mondanivalódról). Kérhetsz javaslatokat a továbbiakra nézve, stb.
fpróba - 2006-07-27 02:14:50
Im Auftrag von DG1SCX-Klaus (RIEL) aus Neuenstadt a.K.BRD...Klaus ezuton tolmácsolja Barati Üzenetét a Soproni Radios Talalkozon megismert HA Magyar Radiosoknak:HA1SS,HA1DAR,HA1UK,HA1UD,HA1UB HA1DFJ,.../Sajnos Klaus mar paar honapja betegallomanyban van,(Schlaganfall)/De remeli azt, hogy az ez évi Soproni Talalkozora eltud majd menni...2006 ban...73! Jobarati Üdvözlettel Klaus DGSCX..
Ezen level megirasara egy Györi Radios baratomat kertem meg!Neki is Halas Köszönet ezert!....Sajnos egyelöre meg nincsen Internetem,igy nemtutam ezt megirni..

ellenörzőszám